Dirigenter


Trond Helland
Dirigent Hovedkorps
og aspirantkorps
 
Trond Helland overtok som ny dirigent i Hovedkorpset fra høsten 2012.  Han skal også lede aspirantkorps.
 
Ulriken Janitsjar er glad for at Trond ville bli dirigent hos oss.
Han har vært en mye brukt instruktør på seminarer og sommermusikkskole hos UJ gjennom årene, hyret inn både av Oddmund Hjartåker og Martin Kinn (tidligere dirigenter).
 
Trond har et ekte engasjement for Ulriken Janitsjar, og er opptatt av at våre barn og unge skal både skal ha musikalsk utvikling og et godt sosialt miljø. Styret har valgt Trond fordi han har både gode musikalske og menneskelige kvaliteter, og har et helhetlig syn på Ulriken Janitsjar.  Han har mange års instruktørpraksis hos korps i og rundt Bergen. Han har vært instruktør ved Os kulturskole, og er nå dirigent ved Ulvik kulturskole. Han har bachelor i utøvende musikk fra Griegakademiet, og en rekke kurs i instruksjon og direksjon. Trond har nettopp vært dirigent i Kaland skolemusikk. Han spiller selv i Eikanger/Bjørsvik Musikklag.
 
 
 
 
 

 
Sissel Berge
Dirigent Juniorkorps 
 
- Jeg elsker å se spillegleden

- Det er utrolig inspirerende å være sammen med musikantene i Ulriken Janitsjar! Jeg elsker å se og oppleve spillegleden til den enkelte. For meg som dirigent for juniorkorpset, så bare digger jeg å se den fantastiske utviklingen de har på kort tid!

Sissel er utdannet ved musikklinjen på Lærerhøyskolen i Bergen, og jobber som musikklærer.

Hun begynte som dirigent og instruktør i Juniorkorpset i ca 2002.
En periode var hun også instruktør for kornett og horn, samtidig med dirigent jobben. I tillegg til å dirigere juniorkorpset, spiller hun selv kornett i Osterøy Janitsjar. Hun har spilt i korps i mange år, og til og med dirigert barnekor.

- Musikk er en naturlig del av hverdagen min!

Sissel har to barn, som har vært favnet av korpsmusikk både før og etter fødsel. Hun tok knapt nok dirigentpause for å føde da hun fikk  barna. Som spedbarn var de med på øving med Juniorkorpset i bæresele på magen, mens mamma dirigerte.  

- Hva er ditt beste UJ-minne? 

- Jeg glemmer aldri jubileumskonserten vi hadde i Grieghallen sammen med Jan Eggum og Ole Hamre.  Det var fantastisk å spille for en nærmest fullsatt Grieghall! Det gjorde veldig inntrykk det store engasjementet til foreldrene og entusiasmen til musikantene! 

- Hva er UJs største fortrinn?

- Jeg er utrolig imponert over hva styret og foreldregruppen får til sammen!  Uten engasjerte foreldre er det vanskelig å drive med korps. Hurra for foreldrene!

- Hva kan utvikles videre i UJ?  

- Jeg håper at juniorkorpset og hovedkorpset vil fortsette å spille sammen av og til – dette er en av mange faktorer som kan bidra til at overgangen mellom juniorkorps og hovedkorps blir mindre.

Til nykommere, musikanter i UJ, og foreldre, sier hun:
- Håper å se deg!

 

Sagt om Sissel: 

Hovedkorpsmusikanter, tidligere juniorer hos Sissel:

"Hun er koselig!

"Hun bryr seg om alle!

"Sissel er kjempeflink. Hun fikk oss til å tro at vi var kjempeflinke!