Instruktører

"Det er kjempegøy å få lov å hjelpe andre å utvikle seg."
 
Utsagnet kommer fra en av våre instruktører, som selv har spilt i UJ i mange år. Vårt instruktørteam gir deg en kombinasjon av sterkt engasjement for musikk og høyt faglig nivå. Les om instruktørene våre på denne siden.
 
 
Line Joa Tvedt
Instruktør - klarinett         
- Jeg har jobbet som instruktør siden jeg var 15 år og synes det er kjempegivende på alle måter. I tillegg er det en praktisk og relevant jobb ved siden av studiene, poengterer Line.

Hun startet som instruktør i Ulriken Janitsjar høsten 2010, og ble i tillegg dirigent for UJs to nyopprettete aspirantkorps høsten 2011.

Line har ikke selv spilt i Ulriken Janitsjar. Hun begynte i Alvøen skolekorps som 9-åring, har spilt både i Alvøen Musikkforening, HUK og Hordaland Ungdomssymfoniorkester.

Line har gått på musikklinjen på Langhaugen Vgs, Toneheim Fhs. Nå tar hun bachelor i klassisk, utøvende klarinett på Griegakademiet Institutt for Musikk, og jobber også som vikar i Bergen kulturskole. Dessuten spiller hun i Dragefjellets Musikkorps og Ung Symfoni. 
 

Linn Pauli
Instruktør - kornett  

- Det er veldig givende få å være med på å utvikle mine elevers musikalske evner og å finne akkurat det som skal til for at den enkelte eleven utvikler seg på sitt instrument, fremholder Linn, som startet som instruktør i Ulriken Janitsjar i 2010.

Linn kommer fra Indre Arna, og spilte kornett i Indre Arna skulemusikklag i 10 år. Nå spiller hun i Alliansekorpset Arna og Øystese Musikklag på slagverk og trompet. Hun har tidligere vært innom Skjold Nesttun janitsjar og Sagvåg musikklag på trompet/kornett.
Hun gikk på Sunnhordland Folkehøgskule på musikklinje i 2002, og opplyser at det åpnet for en større interesse innenfor komponering, arrangering, og det å spille flere instrumenter. Hun har senere arrangert og komponert for flere lokale korps.

Linn har bachelor i musikk fra Høgskulen Stord/Haugesund, og studerer for tiden pedagogikk ved Norsk Lærerakademi.

- I tillegg til Ulriken er jeg slagverkinstruktør for Lone skulemusikk og Mjølkeråen skulekorps, og har også tidligere vært messing og slagverkinstruktør for diverse korps i Arna, Åsane og Vaksdal. Jeg har også vært musikklærer på Osterøy Ungdomsskule og jobbet som assistent på Haus skule.
 

Magnus Johnsen Sandåg
Instruktør - kornett 
 
 
Eline Leifsen
Instruktør - klarinett

Marie Hellesund
Instruktør - fløyte

Mari Lyngvær
Instruktør - kornett 
 
Ingrid Beate Øpstad Fredriksen
Instruktør - horn

Trond Helland
Instruktør - tuba
I tillegg til å være vår dirigent, har Trond mange års instruktørpraksis hos korps i og rundt Bergen. Han har vært instruktør ved Os kulturskole, og er nå dirigent ved Ulvik kulturskole. Han har bachelor i utøvende musikk fra Griegakademiet, og en rekke kurs i instruksjon og direksjon.

 

Ole Kristian Bonden
Instruktør - trombone
Ole Kristian begynte som instruktør i UJ høsten 2010. 

Han har en solid bakgrunn, og har vært instruktør i flere forskjellige korps på alt av messing instrumenter fra 1997 til nå. Han brenner for trombone, og vil være instruktør fordi han synes det er viktig at det hele tiden kommer nye generasjoner med trombonister til korpsene. 

I tillegg til å være instruktør i UJ, er han freelance trombonist. - Jeg jobber også som Musikk og Kulturskolelærer i Samnanger Kulturskule, og er fast medlem i Dragefjellets musikkorps, det har jeg vært siden høsten 2003.

Ole Kristian har ikke selv spilt i UJ.Han startet sin korpskarriere i Haukerød skolekorps i Sandefjord, tok timer på Sandefjord Musikkskole, spilte trombone i Vestfold Symfoniorkester, medlem i Sandefjord ungdomskorps, gikk på Musikklinja på Sandefjord videregående skole, og var i Hans Majestets Kongens Gardes musikktropp 2001. Han har dessuten vært dirigent for Haukerød aspirantkorps og Stavern Juniorkorps høst 2001 til vår 2003. Han har studert 4 år Utøvende trombone på Grieg akademiet institutt for musikk UiB, og studert 1. år utøvende trombone på musikk konservatoriet i Århus, Danmark. Han har deltatt på div. orkester/korps kurs som World of Winds, Arctic Youth Symphony Orchestra og Deutsch-Skandinavische Junged-Philharmonie. I tillegg har han jobbet som trombonist i disse ensemblene ved flere anledninger: Bergen Filharmoniske orkester, Forsvarets musikkorps vestlandet og Luftforsvarets musikkorps i Trondheim. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Espen
Wallacher Haukås
Instruktør - slagverk
Med Espen på slagverk ble Manger Musikklag europamester i brass i mai 2011, etter å ha feid korps som var utpekt som favoritter til side. Her ser du Espen med de gjeve trofeene fra European Brass Band Championship 2011. Manger var favoritt  hos flere eksperter under EM i mai 2012, men måtte gi europamestertittelen fra seg.
 
Espen begynte som instruktør i UJ i 2010.
- Jeg vil være instruktør i Ulriken Janitsjar fordi det er et godt korps med gode tradisjoner. Samt at det er kjekt å både jobbe med janitsjar og brass, forteller Espen, som fortsatt spiller i Manger Musikklag.
- I tillegg er jeg vikar i Forsvarets Musikkorps Vestlandet titt og ofte, og jeg er gjerne vikar i andre korps som trenger bistand dersom jeg har tid til det, sier
Espen, som ellers er nyutdannet jurist fra Universitetet i Bergen, med masteroppgave om erstatningsrett.
- Hva er ditt beste UJ-minne?
- Da jeg stod i Stavanger Konserthus i Bjergsted, ventende mellom to fremføringer for NM Brass for Skolekorps, og hørte Ulriken fremføre Chivalry over nett-tv, forteller instruktøren.
 
Dette er Espens musikalske bakgrunn:
Haukås Skolemusikk (høsten 1994 - våren 2004) - to år som alt-hornist, fire år som baritonist med kvartventil, ett år som tubaist og basstrombonist og ett år som slagverker
Hordaland Ungdomskorps (høsten 1999 - våren 2003) - slagverker
Haukås Musikklag (høsten 2000 - våren 2002) - slagverker
Tertnes Brass (høsten 2001 - våren 2002) - slagverker
Eikanger-Bjørsvik Musikklag (høsten 2002 - våren 2006) - slagverker
Forsvarets Musikkorps Vestlandet (høsten 2004 - våren 2005) - Avtjente den militære verneplikten som slagverker
Kleppe Musikklag (høsten 2005 - våren 2010) - 2.Alt-horn og slagverker, samt vinner av 2.divisjon i NM Brass 2009 som 3.kornettist
Manger Musikklag (fra høsten 2010) - slagverker
 
Minnet fra da Manger tok EM-tittelen beholder han:
- Det var en fantastisk opplevelse! Jeg knuste også telefonen min i et steinbord i et euforisk øyeblikk, forteller Espen. Se klipp fra NRK her
 
Musikere om Espen: 
"Han gjør stykker som "Paganini Variations" av Philip Wilby lettere enn forventet." "Han har også en veldig god sans for humor, og får sine elever mer interessert."
 
 
Anders Christian Jakobsen
Instruktør - slagverk
 
 
 
 
 
 
Katrine Lovise Øpstad Fredriksen
Instruktør - fløyte
 
 
 
 
Frida Andreassen Lereng
Instruktør - fløyte

- Jeg synes det er morsomt å få være med på å fremme fløytemiljøet i bergensområdet, og det å kunne følge unge musikere fra de spiller sine første toner til de er blitt scenevante er noe av det mest interessante som finnes. Jeg liker utfordringene instruktørjobben gir meg, sier

Frida som begynte som instruktør i Ulriken Janitsjar januar 2012.

Frida spiller 1.fløyte/piccolo i fire korps: Erdal skoles musikkorps (Askøy), Strusshamn musikkforening (Askøy), Strusshamn skoles Musikklag (Askøy) og Hordaland ungdomskorps (HUK). I tillegg spiller hun fløyte/piccolo i Ung Symfoni. Nå går hun andre året på musikklinjen ved Langhaugen og underviser fløyteelever i Erdal Skoles Musikkorps.

- Jeg har i tillegg to fløytelærere selv: Ingela Øien og Gro Sandvik.

Frida begynte å spille i 2005 som tiåring i Erdal Skoles Musikkorps og kom inn i hovedkorpset der etter knapt ett år. Hun spilte sin første solo med Erdal skoles Musikkorps under vårspretten i 2006. Hun begynte i Strusshamn skoles musikklag i 2008 etter å ha spilt i tre år og fikk da Michael George Titt (tidligere fløytist i Harmonien) som instruktør. Samme året prøvespilte hun for HUK og kom med der.

- Jeg begynte i Strusshamn musikkforening året etter og i 2010, i mitt femte år som fløytist sluttet jeg hos Michael Titt og fikk timer hos prf. Gro Sandvik ved Grieg akademiet (også tidligere fløytist i Harmonien). Etter noen timer med Sandvik fikk jeg timer med en av hennes hovedfagsstudenter: Rebecca Lambrecht. Samme året begynte jeg på musikklinjen ved Langhaugen vgs og hadde da Ingela Øien (fløytist i Harmonien) og Rebecca samtidig. Jeg prøvespilte også for Ung Symfoni dette året, og kom inn. I 2011 dro Rebbecca tilbake til USA, og jeg fikk timer med Gro Sandvik igjen.Frida har fått gode plasseringer i mange solistkonkurranser, som Vårspretten, Sotrafestivalen, Askøy solist- og ensemblekonkurranse, NM solist (3. plass), Hordablæsten.

- Hva ser du frem til i UJ?

- Jeg ser frem til å møte og bli kjent med unge fløytister utenfor Askøy, og å få være med å utvikle dem så godt jeg kan. Kanskje også det å la dem bli kjent med Askøy-fløytistene slik at fløytemiljøet i Bergensområdet etter hvert kan bli mer sammenfiltret.

- Hva er UJs største fortrinn?

- Jeg ser for meg at Ulriken Janitsjar er svært dyktige på å motivere og inspirere yngre musikere til å gjøre så godt de bare kan for å få korpset til å låte bra. Bare på den måten kunne de fått til et så velklingende og godt korps som det de har prestert.

- Noe annet du vil si?
- Noe av det viktigste for unge musikere, er støtteapparatet rundt dem. Foreldre, venner, korpsledere, instruktører, ja alt som kan motivere barnet til å stå på og øve og ha det gøy samtidig. Husk at man skal bare spille så lenge det er morsomt, og da må målet være å gjøre det så morsomt og lærerikt for barnet som mulig. Det må være det å gjøre læreprosessen så gøy som mulig som er hovedprioriteten, og det trenger ikke være noen gulrot i enden for å få det til.