Instruktører‎ > ‎

Tidligere instruktører i UJ

 
Aurora Grefsrud
Instruktør - klarinett
 
 
 
 
 
 
Kristin Dalstø
Instruktør - klarinett
 
 
Charlotte Davidsen
Instruktør - kornett
- Det er flere grunner til at det er gøy å være instruktør i Ulriken. Først og fremst synes jeg det er kjempegøy å få lov til å hjelpe andre til å utvikle seg, og lære vekk noe av det jeg selv kan, sier Charlotte. 
- I tillegg har jeg veldig gode minner fra de instruktørene jeg har hatt tidligere, og ønsker å gi de nye musikantene noe av det samme som jeg fikk da jeg begynte å spille kornett, fremholder hun. 
Ulriken Janitsjar ser gjerne at våre dyktigste musikanter bidrar i undervisningen av de yngre. Charlotte er en av dem vi er heldige også å ha fått som instruktør i 2011. Charlotte begynte selv å spille i Ulriken da hun gikk i tredje klasse på barneskolen. Nå holder hun på med sitt tredje år på Bergen Handelsgymnasium. I 2012 må hun slutte å spille i UJ fordi hun blir for gammel. I tillegg til å spille i UJ, er Charlotte med i brassbandet Laksevåg Musikkforening og Hordaland Ungdomskorps.
- Hva er ditt beste UJ-minne?
- Jeg har mange gode minner fra tiden min i UJ! Et av de aller beste minnene jeg har, er da vi spilte "Year of the Dragon", et ganske krevende stykke, i Norgesmesterskapet. Jeg husker at alle øvde fattelig mye i tiden før NM, og da vi satt på scenen stemte alt. Det er verdt å føye til at vi vant NM det året. Ellers husker jeg godt alle NM-turene, utenlandsturene til England og Estland, jubileumskonserten vi hadde i Grieghallen, osv.
- Hva er UJs største fortrinn?
-Engasjerte musikanter, et veldig godt og inkluderende miljø der alle kan føle seg trygge, og dirigenter og instruktører som strekker seg veldig langt og gjør veldig mye for korpset. Jeg tror at det er en klar sammenheng mellom et godt samhold og det musikalske nivået. Ellers er det verdt å nevne at vi har mange i kulissene som vi aldri hadde klart oss uten: Foreldre som skjærer opp frukt, sitter nattevakt når vi har helgeseminarer, kjører oss frem og tilbake overalt, og stiller opp på varetellinger og andre dugnader.
- Hva kan utvikles videre i UJ?
- Vi kan bli flinkere til å utnytte den øvingstiden vi har, sånn at vi får enda mer utbytte av øvelsene og seminarene. Et fint førsteskritt hadde vært hvis alle hadde øvd litt ekstra hjemme på det som er vanskelig i notene, sånn at alt hadde falt på plass på øvelsene. 27.09.2011

 

 
 
 
Stine Nermo
Instruktør - horn

Stine studerer utøvende musikk, bachelorgrad, på Griegakademiet i Bergen. I tillegg spiller hun i Dragefjellets Musikkorps, Norsk Blåseorkester samt Ung Symfoni på fritiden.

Stine startet som instruktør i Ulriken Janitsjar høsten 2011. Hun har ikke selv spilt i UJ.
- Jeg kommer fra kulturbyen Mosjøen, der jeg har gått i kulturskolen fra jeg gikk på barneskolen, spilt i barne- og voksenkorps, Nordland Kretskorps, Mosjøen Orkesterforening og diverse andre ensembler. Gikk på musikklinjen i samme by. Deretter studerte jeg ett år med musikk på Toneheim Folkehøgskole før jeg tok veien videre til Bergen og Griegakademiet.
- Hvorfor vil du være instruktør i UJ?
- Jeg får en mulighet til å drive med en annen side av musikken enn det jeg vanligvis gjør. Pluss at det er spennende og utfordrende på flere måter.
 
 
Olea Hofshagen
Instruktør - kornett
 
  
Thomas Fischer
Instruktør - eufonium
 
Lisa Grindvik
Instruktør - messing

UJ ser gjerne at våre dyktigste musikanter bidrar i instruktør-teamet. Lisa startet som instruktør i 2010, og underviser i flere messinginstrumenter; tuba, althorn og baryton.
Lisa begynte som aspirant i Ulriken Janitsjar i 2005. Hun startet med althorn, gikk deretter over til liten tuba. I dag spiller hun stor Bb-tuba i UJ. 

Til daglig går hun andre året på Nordahl Grieg videregående skole, der hun går IKT (Informasjons og kommunikasjons teknologi). I tillegg til å spille i UJ, spiller hun også i Skjold Nesttun Janitsjar, og i Hordaland Ungdomskorps (HUK) der bare fylkets dyktigste musikanter får anledning til å utfolde seg.

- Hva er ditt beste UJ-minne?
- Det må ha vært alle NM-stundene … når vi sitter og venter på resultatene i NM. Det er spennende!
- Hva er UJs fortrinn?
- Det gode samholdet. At vi kan stole på hverandre. Uansett hvilken alder man har i Ulriken Janitsjar, så kan man være sammen.
- Hva kan videreutvikles?
- Vi kan øve mer. Prøve å strekke oss. Det kan vi gjøre ved å øve mer på solonoter og spille mer i ensembler. Da blir ansvaret mer individuelt, og du lærer å stole mer på deg selv og andre. Det er også viktig å forstå musikken. Når du har fått et stykke, for eksempel ”Sir Duke”, som er en gøyal sang, må du prøve å finne ut hva den betyr for deg. Da gir du mer av deg selv når du spiller.
 
Comments